Mig's World Wines
online verkoop !
artikel(en) : 0
totaal : 0.00 €

Over Mig's

Mig's world Wines opende voor het eerst zijn deuren in 1995 in Elsene, in een winkeltje dat een wijnzakje groot was. Miguel (aka Mig), een in Australië geboren en getogen Belg, was de schepper van deze schatkelder. De winkel werd al snel te klein en verhuisde in 1999 naar zijn huidige locatie op de Charleroisesteenweg.

De nieuwe winkel werd versierd door twee van Miguels getalenteerde vrienden, Olivier Damien en Philippe Cardoen.
Miguel werkte lange tijd alleen, totdat Régis - een jonge energieke Fransman - hem in 2001 kwam bijstaan. Régis bleef tot in 2004, en vertrok toen voor nieuwe avonturen .

Toen kwam Lucy. Zij werd geboren in New York maar groeide op in Parijs en Brussel, en studeerde oenologie aan de Ceria in Brussel en bij de WSET (Wine & Spirit Education Trust) - in tegenstelling tot Miguel, niet zo'n blokker maar eerder een autodidact !

De werklast werd hen bij Mig's te veel en de ploeg werd tot een trio uitgebreid toen Xavier hen in 2007 vervoegde. Xavier, een echte Belg (!), geboren in Charleroi en polyglot Frans, Spaans, Italiaan, Engels en Nederlands (ja hoor, dat bestaat) "viel in de wijn" toen hij zelf nog kleiner dan een vat hoog was! 

Christian versterkte de ploeg in 2010 en gaf enkele maanden later in 2011 de fakkel door aan Dorian – een andere jonge dynamische Fransman. Die laatste, die begin 2013 terugkeerde naar zijn Bretoense roots, verzorgde de leveringen en gaf een flinke helpende hand in de winkel, nogmaals bedankt Dorian! Christian is nu terug, en pikt de draad weer op! U zal hem zowel in de bestelwagen als in de winkel zien – wanneer hij niet aan zijn stripverhalen werkt.

Patrick is de nieuwste telg van de ploeg en behaalde zijn diploma aan de Université du Vin de Suze-la-Rousse. Deze Antwerpse viertalige (Nederlands, Frans, Italiaans en Engels) levensgenieter is een geboren animator en master in ES Gin Tonic die in 2014 bij ons begon na een periode in Australië. Hij staat ons nu bij, als het ware als een duig voor het vat. 

Hij trakteert ons sindsdien op zijn rijke kennis en zijn uitzonderlijke neus die al meer dan 10 jaar getraind en gevormd is door door allerlei gegiste of gedistilleerde brouwsels. 

Samen met Xavier presenteert hij de gezellige Laugh & Learnavonden, altijd met goed humeur (het programma vindt u op onze website onder het tabblad “proeverijen”) en u kunt bij hen terecht indien u uw seminaries, teambuildings of andere degustatieavonden met de nodige kennis wenst te verrijken.

Hoewel we nu een ploeg van vijf mensen vormen toch vinden we nog steeds geen tijd om te kaarten!

Last but not least helpt Spyro ons op zaterdag en verwent hij ons allen met zijn glimlach. 

A.A.A.

And (en):   
Bij Mig's zijn we inclusief, niet exclusief:
- Goedkope en duurdere wijnen
- Onze klanten studenten en kaderleden
- In de winkel en op bestelling

Ali Baba:   
Meer dan 700 wijnen uit 35 landen, +/- 450 soorten sterkedrank, +/- 50 verschillende bieren, vele accessoires enz... U kunt de winkel gemakkelijk vergelijken met de grot van Ali Baba (en we hebben het niet over het ietwat stoffige aspect ervan!)

Aladin:    
En dit is slechts het topje van de ijsberg, omdat Mig's onafhankelijk is en toegang heeft tot duizenden andere wijnen en sterkedrank. Fluister onze bonte en complementaire ploeg uw wens toe en we zullen er alles aan doen om uw wijn-, sterkedrank- en bierverlangens te vervullen (en vaak met succes!) 

Ah! Ah! Ah!

Wine at Mig's? For fun and pleasure.